2018. február 16., péntek

Fordulat jöhet a metrós népszavazás ügyében.

Elfogadhatónak tartja a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a félpályás liftekkel megvalósuló akadálymentesítést a 3-as metróban. Ha ezeket felépítik, a népszavazásra sem lesz szükség. 

Okafogyottá válhat a 3-as metró akadálymentesítéséről szóló népszavazás – ezt a kezdeményező Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője is megerősítette, hangsúlyozva, hogy egyelőre nem oldódott meg minden probléma.

Biztatóak a kezdetek, és ha ezek a jövő  szerdai közgyűlésen megerősödnek, akkor megfontoljuk a további lépéseket.

Azért kerültek a tárgyalások jobb pozícióba, mert hónapokon, éveken keresztül a főváros vezetése nem foglalkozott sem a mozgássérültek, sem a babakocsis kismamák, sem az idősek igényeivel. Azóta gyorsultak fel a tárgyalások, amióta a népszavazást bejelentettük és az aláírásgyűjtés megkezdődött mondta Horváth Csaba.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnöke sem tartja fontosnak a népszavazást, mivel 20 állomásból 18-nál várhatóan megoldják az akadálymentesítést. „Én nagyon remélem, hogy a tárgyalások előrehaladásával okafogyottá válik, és a népszavazásra fordítandó költségek esetleg segíthetnék az Ecseri út és a Pöttyös utcai megállók akadálymentesítését mondta Kovács Ágnes. 

Arról is beszámolt, hogy kedden egyeztetett a főváros és a metróberuházás projektjének képviselőivel és elfogadhatónak tartja az akadálymentesítésre szánt eszközöket. 

 Állomásról állomásra áttekintettük, hogy milyen lehetőségek vannak mondta Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke. Hozzátette,  a 8 állomásból a 6 állomásnál tervezett ferdepályás liftek felszerelését a legoptimálisabb megoldásnak tartották. Továbbá, ha az akadálymentesítésre bekért ajánlatok megérkeznek, akkor a főváros, a projektigazgatóság, illetve a MEOSZ szakértői újra összeülnek és áttekintik a terveket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...