2018. február 18., vasárnap

Indul a Braille-tanfolyam

Az ingyenes képzésen bárki részt vehet, akit érdekel a speciális írás és olvasási forma. 
Látók és nem látók is elsajátíthatják a pontírást

Március elsejétől Braille-tanfolyamot indít a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete – adta hírül Nemes-Nagy Tünde, a civil szervezet elnöke. A Braille a látássérült emberek alternatív kommunikációs jelrendszere, melyet kézzel, tapintás útján sajátíthatnak el iskolás korban vagy felnőttkori látásvesztést követően. 

Segítség a mindennapokban

A mindennapokban gyógyszeres dobozokon, egyes kozmetikai termékeken, néhány élelmiszer csomagolásán és korszerűen akadálymentesített helyszíneken találkozhatunk a pontírással.
 
– A tanfolyamra azokat a látó és látássérült embereket várjuk, akiket érdekel e speciális írás és olvasási forma, kíváncsiak arra, hogyan készül el egy kiadvány vagy egy könyv pontírással, milyen lehetőségek rejlenek az okostelefonos applikációkban, ami szorosan kapcsolódik a Braille íráshoz, s hogyan alkalmazható e jelrendszer a konyhai feladatok, az oktatás, a kultúra világában. A tanfolyamon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

További információk: 

Nyíregyháza, István utca 3.;
tel.: 30/373-1380
elnok@vakegy.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...