2018. február 13., kedd

Összejött a pénz: a magyar Vaklufis elárulta, mit fog hajtogatni a San Diegó-i vesenyen.

Összegyűlt a pénze Lakatos Norbertnek, így a "Vaklufis" biztosan részt fog venni a világ legnagyobb lufihajtogató versenyén. Norbert egy kedves figurával nevezett az amerikai versenyre, ugyanis egy különleges vakvezető kutyát fog hajtogatni.
 
Norbert és Tami /Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola
A San Diegó-i nemzetközi verseny teljes költsége 1,3 millió forint, ezért amellett, hogy Norbert naponta csomagoló munkát végzett, több mint 4 hónapon át nem volt szinte egy szabadnapja sem, hogy összegyűjtse a pénzt: Baranya és Bács-Kiskun megyei iskolákban és óvodákban hajtogatott lufit gyerekeknek.

Norbert egy kedves figurával nevezett az amerikai versenyre, ugyanis egy különleges vakvezető kutyát fog hajtogatni 15 lufi felhasználásával 40 perc alatt. Választása nem meglepő, hiszen a mindennapokban egy igazi vakvezető kutya segíti, Tami, akit a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola képzett ki.

„Különleges vakvezető kutya lesz, nyakörv és biléta lesz rajta, no meg egy sárga pöttyös labda a szájában” – mondta Norbert.

A márciusi négynapos versenyen összesen 2 ezer induló lesz. Norbert elmondta, hogy nem fogják figyelembe venni az értékeléskor, hogy nem lát. Így volt ez nemrég, amikor egyedüliként a világon sikeres nemzetközi lufihajtogató vizsgát tett. Nem vár magától dobogós helyezést, a lehető legjobban szeretné lehajtogatni három figuráját a rendelkezésre álló időn belül.

„2016-ban Szlovéniában vettem részt egy versenyen. Emlékezetes nekem, hogy amikor a hangosbemondó szétkürtölte, hogy látássérült versenyző következik, vagy kétszázan gyűltek körém tapsolva, a verseny végén 3 percig tapsoltak. Tudom, hogy San Diegóban sokkal többen lesznek, és még több embernek mutathatom meg a tudásom” – tette hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BAJBAN A GYENGÉNLÁTÓK: Elengedhetetlen segítség a hangosbeszélő, de sokszor nem működik

Nehezen tudnak tájékozódni a kaposvári helyi járatos buszokon a vakok és gyengénlátók. Több járaton is előfordult, hogy nem működött a hang...