2018. március 11., vasárnap

Különleges gála az Operettben

Különleges, nőnapi operettgálát szervezett a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.Az igazi klasszikus operettslágerek csendültek fel, ráadásul neves előadóktól. A szövetség idén ünnepli századik évfordulóját, a rendhagyó koncert is ennek a rendezvénysorozatnak volt a része.

A legismertebb operettdalok és néhány kedvelt táncdal is felcsendült a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének nőnapi operett műsorában. A vendégek közül többen vidékről érkeztek, csak az előadás miatt.

Az előadás meglepetés vendége Oszvald Marika volt. Műsora elsöprő sikert aratott. A művésznő szerint a közönsége a zenén keresztül nem csak hallotta, de láthatta is őt.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ez a program is a centenáriumi rendezvénysorozat egyik állomása volt. A szövetség elnöke, Nagy Sándor szerint az elmúlt egy évszázadban nagy előrelépés történt a látássérültek társadalmi integrációjában.

A centenáriumi emlékév programsorozata április 9-én folytatódik. A tervek szerint még idén száz hangoskönyvet és száz darab Braille-írású könyvet is kiadnak majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...