2018. március 17., szombat

Mozgássérült gyereket raboltak ki Szegeden

Hétfőn folytatódik Szegeden annak a három vádlottnak a pere, akik egy mozgássérült kiskorút raboltak ki hónapokkal ezelőtt az Alsó-Kikötő soron.

A vádlottak ügyében a bíróság első fokon már ítéletet hirdetett, most a másodfokú tárgyalás következik. A vád szerint a gyanúsítottak 2016 májusában Szegeden, az Alsó-Kikötő soron, egy buszmegállóban megállították az autóbuszon velük együtt utazó és ott leszálló, dupla mankóval közlekedése miatt láthatóan mozgásában korlátozott kiskorú sértettet, majd őt félkör alakban körbeállták.

Ezt követően a gyereket megkérték arra, hogy adja oda neki felpróbálásra az óráját, amit a sértett először nem teljesített. Erre az egyik gyanúsított emelt hangon közölte vele, hogy „ne szórakozzon”, továbbá egyik kezét a hasa magasságába emelve fenyegető mozdulatot tett a sértett irányába. Ennek hatására a sértett megijedt attól, hogy a számbeli és erőfölényben lévő személyek bántalmazni fogják, ezért félelmében átadta karóráját I. r. vádlottnak.

Ugyanígy tettek a kiskorú fejhallgatójával is, ily módon szerezték meg tőle. Az első- és a másodrendű vádlott 60 forint aprópénzt tettek a sértett zsebébe, és gúnyosan közölték vele, hogy ezzel ki van fizetve.

A bíróság ítéletével szemben az ügyész mindhárom vádlott vonatkozásában súlyosításért jelentett be fellebbezést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...