2018. április 24., kedd

A kormánynak fontos a fogyatékos emberek életminőségének javítása

A kormány kiemelten fontosnak tartja a fogyatékos emberek életminőségének javítását - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Miskolcon.

Czibere Károly úgy fogalmazott: nincs aktuálisabb üzenet a fogyatékossággal élőknek, mint az, hogy ők is teljes életet élhetnek. Az Emmi és az Autisták Országos Szövetsége között folyamatos a párbeszéd és intenzív az együttműködés. Az együttműködésnek köszönhetően számos fejlesztés indult. A szövetség 2016 novemberében kormányzati támogatással hat információs központot nyitott autizmussal élőknek, családtagjaiknak, szakembereknek országszerte, emellett egy 450 millió forintos, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból finanszírozott projekt keretében autistáknak készít infokommunikációs alapú akadálymentesítő alkalmazást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BAJBAN A GYENGÉNLÁTÓK: Elengedhetetlen segítség a hangosbeszélő, de sokszor nem működik

Nehezen tudnak tájékozódni a kaposvári helyi járatos buszokon a vakok és gyengénlátók. Több járaton is előfordult, hogy nem működött a hang...