2018. április 10., kedd

A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány közleménye


Felvirágozzuk az országot egészséggel A Nemzeti Rákellenes Nap tiszteletére a daganatos betegségeket megelőző szűrések népszerűsítésére áprilisban öthelyszínes szűrőkamionos egészségnapot szervezünk.


Ma már nélkülözhetetlen, hogy minél többen felismerjék milyen fontos a betegségek - különösen a rákbetegség - megelőzésének ismerete, alkalmazása. A Könnyek helyett...tarts velünk és szűrőkamionunkkal! eseményt kiemelten értékelik minden helyszínen, ezért védnökséget vállaltak az egészségügyért felelős (al)polgármesterek, támogatják a megrendezést helyi szakmai partnerek és a média. A Nemzeti Rákellenes Napon megkérdeztük a Miniszterelnökségen Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkárt, aki elmondta: "Meggyőződésem, hogy elsődleges feladatunk megelőzni a kór kialakulását. Ezen kívül fontos, hogy rendszeresen eljárjunk azokra a szűrővizsgálatokra, ahol a diagnózis időben felállítható és a gyógykezelés haladéktalanul elindítható. A rák kialakulásának kockázata csökkenthető egészséges életmóddal és táplálkozással, valamint a megfelelő mozgással, a test és a lélek kiegyensúlyozottságának megteremtésével."

Csepelen 132 szűréssel sikeresen lezajlott ápr. 7-én a program. Április 13-án Budapest IX. kerületben a Bakáts téren, április 14-én Aszódon a Baross téren, a 10. Rákellenes futás és kerékpározás keretében, Gyomaendrődön ápr. 21-én várjuk a lakosságot szájüregi és bőrrák szűrésekkel. Gyöngyösön ápr. 28-án véradással, fitnesz-bemutatóval kiegészült programmal zárjuk a rákellenes napok.
Forrás:MTI OS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...