2018. április 13., péntek

Vak párját kísérve jöttek az ötletek: Németh Pál egész Makót vakbaráttá tenné

A párja vak, s őt kísérve sok ötlet fogalmazódott meg a makói Németh Pálban, miként lehetne akadálymentesebbé tenni a látássérültek számára Makót. Ötleteivel előbb lapunkat, majd a Hagymatikum fürdőt, most pedig a város polgármesterét kereste meg.

Újabb javaslatokkal állt elő a makói Németh Pál a vakok érdekében, ezúttal az egész várost érintően. Ő volt az, aki – mint megírta a delmagyar.hu – vak párjával, a szegedi Pece Merilinnel bejárást tett a Hagymatikum fürdőben, és megmutatták Ékes József stratégiai vezetőnek, hol mit lehetne tenni annak érdekében, hogy a fürdő biztonságosabb legyen a látássérülteknek. A nyugdíjas mérnök egyébként először lapunk fogadóóráján vetette fel, hogy tenni kellene valamit a minél szélesebb körű akadálymentesítés érdekében, és  a delmagyar.hu is az ügy mellé állt.

A félórás találkozóról Németh Pál azt mondta, a városvezető nyitottan fogadta kéréseiket. Pece Merilin egyébként korábban azt mondta lapunknak, hogy a makói belváros már a jelenlegi formájában is sokkal biztonságosabb a vakok számára, mint más városok, mert a járda legalább nem hepehupás – így aztán szívesebben sétálgat a Maros-parti városban, mint Szegeden.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...