2018. május 12., szombat

Bohócdoktorok kaptak oklevelet


Bohócdoktor Iskola, oklevél átadás
Sikeresen zárult a 2018-ban megrendezett bohócdoktor iskola, ahol 5 lelkes bohócdoktor kapta meg a Karitáció Alapítvány által megszervezett oktatás záró akkordjaként az elismerő oklevelét. Az alapítvány 2008 óta működteti a kórháztámogató és segítő bohócdoktor programját, ennek része, hogy a gyógyítást aktívan segítő bohócdoktorok oktatásával is foglalkozik. A bohócdoktor iskola révén szerte az országban jöhetnek létre újabb és újabb bohócdoktor vizitek, nőhetnek ki további sikeres bohócdoktor segítők, szerveződnek mosoly doktorok. Idén a végzett bohócdoktorok között ápolók, mesemondók és orvosok is voltak.



Folyamatos tanulás szükséges



A bohócdoktorok a kórházakban megváltozott élethelyzetben lévő embereket segítenek, ami gyakran lelki terheket jelentenek a segítőknek is. Bár a Karitáció Alapítvány révén a bohócdoktor iskolások csoportos színészi, bábos, zenés képzésen, szakmai segítők részvételével (higiénia, pszichológiai, kommunikációs), önismereti fejlesztő programon vettek részt, Gere Anikó Mónika alapítványi munkatárs kihangsúlyozta, hogy a bohócdoktorok igény esetén rendszeres továbbképzést kapnak, tevékenységük sikeréhez a későbbiekben is számíthatnak háttérként az alapítványra.


Forrás: Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...