2018. május 7., hétfő

Csúnyán átverték a családot: áldoki nyúlta le a gerincbeteg fiú műtétjére szánt milliókat


Csaló zsebelte be a nagybeteg Rikárdó (10) műtétjére szánt milliókat!

Hajnalka szeme fénye, Rikárdó 9 műtéten esett már át itthon


A Kisbaboton élő Bakonyi Hajnalka (32) azt a kártérítési díjat akarta fia műtétjére fordítani, amelyet attól a kórháztól nyert, amelyik nem vette észre fia születési rendellenességeit a terhességi ultrahangon, ám a kilencmillió forintot nem a világhírű amerikai professzornak utalta, hanem egy annak hitt csalónak.

Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet. Egy kétségbeesett anya vagyok, aki 10 éve harcol azért, hogy a fiát egyszer futni láthassa. Már minden magyar orvost megjártunk, egyedül egy amerikai professzor segíthet Rikárdón. Azt azonban rémálmomban sem képzeltem, hogy valaki ennek az orvosnak adja ki magát, s lenyúlja a pénzünket mondta csalódottan Hajnalka. Márpedig ez történt: az anya csak azt követően jött rá, hogy egy csalónak utalt, miután az internetes kapcsolatfelvétel és banki átutalás után hiába várta, hogy a kórház és az amerikai sztárorvos jelentkezzen a továbbiakkal, és végül telefonon egyeztetett az intézménnyel. Itt tájékoztatták: átverés áldozata lett.


Rikárdó nyitott gerinccel, donga lábakkal, kétoldalú csípőficammal és széklet-vizelet inkontinenciával született. Édesanyja császármetszéssel hozta őt világra, ám terhessége alatt mindvégig azt hitte, egészségesen születik majd meg a fia.


Rengeteg ultrahangvizsgálatot végeztek, de egyiken sem vették észre, hogy gond van. Az AFP-vizsgálatot pedig – amelyből a legtöbb kiderült volna „kihagyták” folytatta az édesanya, aki emiatt perelte be a kórházat. Ettől persze, Rikárdónak nem lett könnyebb: a kisfiú 9 műtéten esett át hazánkban. Nagyon hálás vagyok a magyar orvosoknak, de tény, hogy ők többet nem tudnak tenni a fiamért. Ezért fordultunk az amerikai orvoshoz, aki végül a leleteit is átnézte. A kórház azonban azt írta: a becsült költség félmillió dollár (130 millió forint), ráadásul előre. Nekünk ennyi pénzünk sosem lesz, de talán egy állapotfelmérésre össze tudunk gyűjteni 2 milliót mondta Hajnalka. Májusban jótékonysági koncerten 25 előadó énekel Rikárdóért.



Ha teheti, segítsen ön is:

Bakonyi Hajnalka, Budapest Bank, számlaszám: BUDAHUHB HU 34 10101535-84132900-01003009.



Fontos teszt



A szűrések egyik legfontosabb eleme az AFP-vizsgálat, amely a magzati fehérjét elemzi, méri annak koncentrációját az anyai vérben, és megmutatja, milyen rendellenességek lehetnek a születendő gyermeknél: például velőcsőzáródási rendellenességekben (nyitott gerinc) megemelkedik az érték, míg máskor, mint a Down-szindróma esetén csökken.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...