2018. május 4., péntek

Mozgássérült, 82 éves bácsit fosztott ki és most döntött a bíróság a tolvaj sorsáról


Egy 40 éves budapesti férfi tavaly januárban egy belvárosi kórházban egy 82 éves, mozgásában korlátozott, alvó betegtől tulajdonította el az értékeit. Az illetékes kerületi ügyészség vádirata alapján a bíróság végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte.

Fotó: Northfoto

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség 2017 júliusában benyújtott vádirata szerint a vádlott 2017. január 4-én a délutáni órákban bement a VIII. kerületi kórház egyik emeleti kórtermébe, ahol egy 82 éves, mozgásában korlátozott férfi feküdt, és éppen aludt. A vádlott – a sértett alvó állapotát kihasználva – az ágy melletti éjjeli szekrény fiókjából kivette a sértett mobiltelefonját és pénztárcáját. A sértett a zajokra felébredt, rászólt a vádlottra, aki ekkor elhagyta a kórtermet. A férfit a kórház dolgozói tartóztatták fel a rendőrök kiérkezéséig.

A vádemelés eredményes volt, s az ügyben – amelyet a tárgyaláson egy garázdaság vétsége miatt emelt váddal is egyesítettek – elsőfokú, nem jogerős ítélet született; a kerületi ügyészség vádirata alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a többszörös visszaesőnek minősülő elkövetőt 3 év 4 hónap fegyház büntetésre ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélettel szemben az ügyészség a vádlott terhére súlyosításért fellebbezett, a vádlott és védője pedig enyhítésért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...