2018. május 19., szombat

Vak és siket gyerekek programozásra oktatását fogja segíteni az Apple


Az Apple a héten bejelentette, hogy hamarosan kibővíti a gyerek számára a programozás alapjait segítő Everyone Can Code programját. A bővítésnek köszönhetően a jövőben a látásukban és hallásukban károsodott diákok is részt vehetnek majd az ilyen képzéseken, és vizsgákat is tehetnek majd a program keretében.


Vak gyerekek tesztelnek egy, a Swift Playground-on készített drónvezérlő kódot (fotó: Apple)

Ennek érdekében az Apple olyan változtatásokat hajtott végre a program leckéin, hogy azok már a szóban forgó korlátozásokkal élő gyerekek számára is elvégezhetők lehetnek. Így például az oktatóanyagok és a kódok kipróbálását lehetővé tevő Swift Playground munkatér is teljesen kompatibilissé váltak a VoiceOver képernyőfelolvasó szoftverrel.

Ezen kívül maguk a leckék is olyan alternatívákkal egészültek ki, amikben a vizuális feladatokat és jelzéseket hangok, illetve taktilis (kézzel érzékelhető) visszajelzésre épülő elemek válthatják, amik a nem látó, illetve nem hallók számára is érzékelhetők lesznek.

A frissített, immár a vak és siket gyerekek programozásra oktatásában is felhasználható Everyone Can Code program anyagai várhatóan ősszel válhatnak majd elérhetővé az Apple oldalain.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...