2018. június 4., hétfő

Vakok és gyengénlátók kerekezték körbe a Tisza-tavat

Tókerülő tandemkerékpár-túrát tartott két szervezet is a Tisza-tónál, június 2-án.

Pontosabban csak egy részét teljesítették a hatvanöt kilométeres túrának. A Borsod megyeiek Abádszalókig és vissza, a Heves megyei csapat egészen Tiszanána-Dinnyéshátig kerekezett. Egymástól függetlenül, egy napra és egy időpontra szervezte túráját a két egyesület.

Egy közel negyven kilométeres szakaszt tekerünk le idén. Tiszafüredtől egészen Tiszanánáig. Kilenc tandem, és közel húsz szóló kerékpárt indítunk útnak mondta Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál kérdésére Tóthné dr. Kisorosz Mária, a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesületének elnöke.

Az egri szervezet elnökétől megtudták: van előzménye az idei túrának. Tavaly három szakaszban tekerték körbe a Tisza-tavat.

Ugyancsak tandemkerékpárokkal vágott neki az útnak a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete. Barnóczki Gábor elnök elmondta: a látássérültek szabadidős sporttevékenységét szeretnék elősegíteni.

A kerekezők nyugodt, biztonságos túráját a vízi polgárőrség, valamint a tiszafüredi önkormányzati rendészet felügyelte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...