2018. július 9., hétfő

Megszűnik a Kner-Tevan Alapítvány, a megmaradt pénzből helyi célokat támogatnak

Megszűnik a Kner-Tevan Alapítvány, a megmaradt 800 ezer forintból helyi célokat támogatnak az alapítók. A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületét például 100 ezer forinttal segítik.

A Kner Tevan Alapítvány 25 éven keresztül dolgozott azon, hogy emléket állítson a Békés megyei könyvgyártásnak és a nyomdaiparnak, azonban idén megszűnt működésük – árulta el Kása István Zoltán. Az alapítvány megmaradt vagyonából, Békés megye legnagyobb nyomdaipari vállalatának ügyvezetője kezdeményezésére úgy döntöttek, hogy helyi alapítványok működését támogatják. Kása István Zoltán kiemelte: százezer forintot ajánlottak fel a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének, valamint háromszázezer forinttal segítik a Békéscsabai Zsidó Hitközséget.

– A tagok egy része eltávozott közülünk, másrészt az a véleményük, hogy mindent megírtak az elmúlt közel 50 évről, ezért mint alapító, felszámoljuk az alapítvány működését. Ez meg is történt és körülbelül 800 ezer forintos vagyon maradt az alapítvány működéséből. Ez ilyenkor visszaszáll az alapítóra. Mi pedig úgy döntöttünk, hogy néhány helyi célt fogunk ebből támogatni – árulta el a Marzek Kner Packing Kft. ügyvezetője.

 A nyomdaipari cég, valamint a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete már közel 10 éve dolgozik szoros együttműködésben. Mint kiderült: a szervezet a Braille-írás hitelesítésében nyújt segítséget.

– Az egyesületnek a cél szerinti tevékenysége mellett egy kis vállalkozási tevékenysége is van. Nemcsak a Marzeknek, hanem más nyomdáknak is ellenőrizzük a Braille felirattal készült termékeit – fogalmazott az egyesület elnöke.

Nagy Zsuzsanna hozzátette: az egyesület a felajánlott százezer forintból közösségi programokat, többek között egy családi napot szervez majd, de a tervek között szerepel a meglévő eszközök felújítása is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...