2018. augusztus 18., szombat

Mozgássérült gyerekeken segít a Washington melletti magyar iskola

A program a világszerte híres Pető-módszeren alapul, az alapítványi formában működő sulit a Baptista Szeretetszolgálat segítségével indították el.
FOTÓ: MTI FOTÓ / ROSTA TIBOR

Magyar iskola nyílt az Egyesült Államokban, Washington közelében – írja a HVG.hu. Az intézmény a konduktív pedagógiai módszereket alkalmazza, amelyek a Pető-módszerhez hasonlóan segítenek a mozgássérült gyerekek állapotának javításában. Az iskola alapítványi formában működik: a programot a Baptista Szeretetszolgálattal közösen fejlesztették ki.

Szenczy Katalin, az iskola vezetője elmondta: programjuk neve FLAME (magyarul Láng), egy mozaikszó, amely a Funkció-, Beszéd- és Mozgásnevelés angol kifejezéseket rejti. Szenczy és munkatársai korábban már Albániában, Mongóliában, Kambodzsában és Vietnámban is alkalmazták a módszert, Jordániában pedig a Baptista Szeretetszolgálat egy FLAME-központot is nyitott.

A Falls Church-i iskolának a Baptista Világszövetség biztosított ingatlant. Az oktatás egyelőre csak kis létszámú csoportokban folyik zenével és különleges fejlesztő célokat szolgáló mozgáskultúrával kiegészítve. Nyáron egész napos kurzusokat tartanak, ősztől pedig az iskolai tanításhoz igazodva délutános foglalkozásokat szerveznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BAJBAN A GYENGÉNLÁTÓK: Elengedhetetlen segítség a hangosbeszélő, de sokszor nem működik

Nehezen tudnak tájékozódni a kaposvári helyi járatos buszokon a vakok és gyengénlátók. Több járaton is előfordult, hogy nem működött a hang...