2018. november 19., hétfő

Arra kényszerítették a mozgássérült utast, hogy egy palackba vizeljen a repülőn

A gépen nem volt kerekesszék, így a végtag-bénulásos sportoló kapott egy vizes palackot a személyzettől, hogy oldja meg a problémáját.
A kép Darren Belling Facebook oldaláról származik

Egy végtag-bénulásos sportoló arra kényszerült, hogy egy műanyag palackba vizeljen a flyDubai járatán, mert a repülőgépen nem volt kerekesszék. Az incidens még októberben történt, amikor Darren Belling Dubajból Helsinkibe repült, hogy a parajégkorongozók világbajnokságán játsszon.

Az ausztrál férfi három órával a felszállás után megkérdezte a személyzetet, kaphat-e egy kerekesszéket, hogy kimenjen a vécére. Ám a légiutas-kísérő azt válaszolta, hogy a fedélzeten nem tartanak kerekesszéket. A repülőút viszont hét óráig tartott.

A személyzet végül egy üres vizes palackot vitt Bellingnek jelzésképpen, hogy abba vizeljen. Állítólag még arra is rá akarták venni, hogy egy takaróval rejtse el magát az akció közben.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy így bánhatnak az emberrel. Mellbevágó, hogy ha van valamilyen fogyatékosságod, néhány ember képtelen empatikus lenni és másként kezelni téged– fakadt ki a parasportoló az eset után. 

A flyDubai közölte, hogy nem tudnak kerekesszéket tartani a fedélzeten. Néhány légitársaságnál van speciális keskeny tolószék, amely elfér az ülések között, de a mellékhelyiség még azokhoz is túl szűk.

Bellingnek ezzel nem értek véget a megpróbáltatásai. Amikor hazautazott Ausztráliába, csak a földet érés után derült ki, hogy a kerekesszéke nem érkezett meg a géppel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...