2018. november 19., hétfő

FEHÉRVÁRON KÉSZÜLT A MAGYAR KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA VÁLOGATOTT

Az MKOSZ csarnokban szombaton délután nyílt edzés tartott a Magyar Kerekesszékes Kosárlabda Válogatott. A program célja tagtoborzás is volt ahhoz a helyi kezdeményezéshez csatlakozva, hogy Fehérvárnak is legyen saját kerekesszékes kosárlabda csapata. A kerekes kosárlabda az egyik legnépszerűbb sportág a mozgássérült sportolók körében. 

Gallyas Lakatos Ákos, székesfehérvári mozgássérült sportoló gyerekkorától kezdve megtapasztalta, milyen fontos szerepe van a sportnak az ember életében. A kosárlabda nemcsak az épek, de a mozgássérültek körében is kiemelkedő sportág. A város és a kosárlabda szövetség támogatásával a Magyar Kerekesszékes Kosárlabda Válogatott nyílt edzésén kezdődött meg a tagtoborzás, hogy Székesfehérváron is alakuljon egy kerekesszékes kosárlabda csapat.

Az MKOSZ csarnokban a válogatott következő nyílt edzésén, 2019. január 19-én, szombaton 15.00 órakor várják a jelentkezőket. Természetesen addig is lehet jelentkezni, információt kérni Gallyas Lakatos Ákostól lehet a +36 70 607 68 68 telefonszámon.

Általában havonta egyszer tart edzést Fehérváron a Kerekesszékes Kosárlabda Válogatott. Magyar András szövetségi kapitány elmondta, hogy jelenleg három klub, a Budapesti Törekvés, a DVTK és a Soproni Tigrisek adják a játékosokat a válogatottba.

"19 évig profi játékos voltam és magam is beültem kipróbálni, de öt perc múlva kiszálltam. Olyan fizikummal kell rendelkezni, hogy le a kalappal a játékosok előtt."-szekesfehervar.hu munkatársa.

A Magyar Kerekesszékes Kosárlabda Válogatott öt éve alakult és próbálunk felzárkózni, de nagyon nehéz, mert azokban az országokban, melyeket háború sújtott az elmúlt években, évtizedekben sokkal több játékos van - mondja a szövetségi kapitány. A válogatott egyébként jövő héten szombaton Ausztriában az osztrák B ligában játszik.

Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe, mondta el a szombati edzésre kilátogató Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsok. Pukler Gábor, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja hozzátette, a csarnokban minden lehetőség adott a kerekesszékes közlekedéshez, sportoláshoz. A csapat alakításával szeretnék, hogy minél többeknek legyen lehetősége a minőségibb életre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...