2019. január 15., kedd

Újabb hangos-tankönyv készült az érettségihez

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egyesülete tavaly pályázatot nyert, melynek keretében a Kossuth-gimnázium és a Westsik Vilmos-középiskola közösségi szolgálatos diákjai és szaktanárai érettségi témaköröket olvastak fel az egyesület hangstúdiójában informatikából és társadalomismeretből.

© Illusztráció:laptop, mobil, marketing - Blog.hu

– Az emelt szintű tételeket elsősorban látássérülteknek készítettük, de használhatják olvasási nehézségekkel küzdő tanulók is. A kiadványok elkészítése mellett a diákok részt vettek szemléletformáló előadásokon is, ahol megismerhették a látássérültek tanulási módszereit és az ezekhez használt speciális eszközöket – tájékoztatta lapunkat Nemes-Nagy Tünde. Az egyesület elnöke hozzátette: a hangostankönyv megtalálható a partner-középiskolákban, a megyei könyvtárban, valamint a Vakok általános iskolája és szakközépiskolájának könyvtárában. Az anyag nagybetűs síkírásban és Braille-formátumban is elérhető a www.vakegy.hu oldalon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...