2023. február 8., szerda

Már mozgássérülteknek és vakoknak is küldenek behívót, egyre több a megrázó felvétel az ukrajnai kényszersorozásokról

Egyre durvul a katonai mozgósítás Ukrajnában: a 18 és 60 év közötti férfiakra valósággal vadásznak a hadkiegészítő parancsnokságok katonái, valamint a rendőrök. Már olyanra is volt példa, hogy egy olyan férfi kapott behívót, akinek mindkét kézfeje hiányzik.



Tovább durvul Ukrajnában a kényszersorozás. Több olyan felvétel is napvilágot látott, amin a férfiak a sorozókatonák elől menekülnek. A dél-kelet ukrajnai Dnyipróban egy férfit vettek videóra, ahogy a behívó elől próbál elmenekülni, sikertelenül.

Csernyivci megyében néhány nő filmezte le, amint egy férfi a sorozókatonák elől menekült. A kelet-ukrajnai Harkivban pedig egy sofőr kérte számon a mozgósítást végző katonákat, hogy miért írtak ki behívót egy mozgássérültnek – számolt be az M1 Híradója.

Nyugat-Ukrajnában is rendszeresek az utcai embervadászatok. Néhány fiatal egy Lviv megyei település toborzóirodáinak munkatársait kérte számon, hogy miért adnak át behívót törvénytelenül a járókelő férfiaknak.

Az egyenruhások túlkapásairól nap mint nap jelennek meg felvételek az Ukrajnában népszerű Telegram üzenetküldő csatornán.

Egy lvivi férfinak például meg kellett jelennie az alkalmassági vizsgálaton annak ellenére, hogy születése óta se bal, se jobb keze nincs. A behívót azonban neki is kiküldték. De korábban már arra is volt példa, hogy vakok kaptak cédulát.

Az országban a hadiállapot miatt a sajtószabadság is korlátozva van, emiatt az ottaniak hónapok óta ezen a felületen osztják meg egymással a túlkapásokat.

A TV2 korábbi felvételein jól látszik, hogy az ukrán városok utcáit ellepték a terepruhások, információk szerint mintegy 3000 mobil sorozóbrigád kutat a korban megfelelő férfiak után.

(Forrás:HIRADO.HU)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...