2017. december 6., szerda

Hús- és húskészítmények behozatali tilalmára hívja fel a figyelmet a NÉBIH

A Nébih nyomatékosította, hogy az Európai Unión kívüli, úgynevezett harmadik országból, köztük Ukrajnából húst és húskészítményt még személyes fogyasztásra is tilos behozni.


A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a hús- és húskészítmények behozatali tilalmára hívja fel ismét a figyelmet, miután legutóbbi szúrópróba-szerű vizsgálaton afrikai sertéspestis vírust mutatott ki a záhonyi határállomáson elkobzott Ukrajnából származó sertéshús mintában. A hivatal kiemelte, az afrikai sertéspestis vírusa ellenálló, húsban, nem hőkezelt húskészítményben hónapokig, fagyasztott húsban akár évekig fertőzőképes. A Nébih nyomatékosította, hogy az Európai Unión kívüli, úgynevezett harmadik országból, köztük Ukrajnából húst és húskészítményt még személyes fogyasztásra is tilos behozni. A hatóság közölte, rendszeresen találnak ilyen termékeket a poggyászellenőrzés során. 2017-ben eddig 7040 kiló, személyes poggyászból származó élelmiszert koboztak el a szakemberek.


Forrás:bestfm.hu




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...