2021. október 18., hétfő

Magánberuházásban épülhet vendéglátóhely a Csokonai Fórum teraszán

A Fórum Bevásárlóközpont Zrt. vásárolná meg a Csokonai Fórum teraszát, hogy ott vendéglátó egységet alakítson ki.


Fotó: Kandert Szabolcs/Dehir

Amint arról nemrégiben beszámolt a Dehir., félidőben tart a kivitelezés Debrecen új színházában, a Csokonai Fórumban (korábbi nevén Latinovits Színházban).

A teátrum nemcsak a színjátszásé lesz, hanem kulturális komplexumként is működik majd. A színjátszó tér mellett elhelyezik majd a határtérség történelmi és kulturális örökségét bemutató értéktárat és ott szervezik majd meg a Kárpát-medencei színjátszók posztgraduális képzését.

A beruházást főképp uniós és állami forrásból végzik el. A Csokonai Fórum teraszán a tervek szerint egy vendéglátóhelyet alakítanak ki a közönség és a dolgozók számára, erre azonban az elnyert uniós forrásból nem lehet költeni. A vendéglátóhely kialakítása nagyjából kétszáz millió forintjába került volna az önkormányzatnak, úgy döntöttek azonban, hogy ezt a fejlesztést magánberuházónak adnák át.

A teraszra meghívásos versengő ajánlatkérés helyett ellenzéki javaslatra nyilvános pályázat kiírásáról döntött még szeptemberben a közgyűlés. A pályázatra a Fórum Bevásárlóközpont Zrt. adott be ajánlatot, a cég nettó 98 millió 250 ezer forintért vásárolná meg a teraszt, s egyben vállalná a vendéglátóhely kialakítását.

Racsmány Gyula vagyonkezelési osztályvezető azt javasolja a közgyűlésnek, hogy fogadja el az ajánlatot, hiszen így egyrészt megvalósul a cél, azaz megépül a vendéglátóegység, s ez nemhogy nem kerül 200 millió forintjába az önkormányzatnak, hanem még közel százmillió forintos bevétele is lesz.

A döntést csütörtöki ülésén hozza meg a képviselőtestület. 

A város 2021-es költségvetése szerint ingatlanértékesítésből 8,5 milliárd forintos bevételre számít idén az önkormányzat.

(Forrás:a Dehir.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...