2018. március 28., szerda

Mit mondasz? - Méltóság

Társadalmi Párbeszéd Színház a fogyatékossággal élő emberekért
 
2018. április 10-én 11.00-17.00 között az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben (1067 Budapest, Eötvös u. 10.)


„Akkor mindenki álljon fel!” Mindenki? Viccelsz? Mit mondasz? Értesz te engem?

Szeretném, ha úgy vennél észre, mint egy másik színt a palettán.

Szeretném, ha figyelnél arra, hogy szükségem lehet valamire, amire neked nem, de nem ezek a speciális, a tieidtől eltérő szükségletek határoznak meg.

Milyen lenne egy figyelmesebb, hitelesebb, gondoskodóbb világban élni? Mit tehetek a változásért a közösség tagjaként, érintettként, segítőként, szülőként, munkáltatóként, döntéshozóként? Mi fáraszt, mi kedvetlenít el? Milyen jó tapasztalataim vannak? Mi az az alapelv, igény, érték, amit nem akarok feladni?

Minden élmény, minden megosztás, minden történet számít.

A KézenFogva Alapítvány idén 25 éves. A születésnapi rendezvénysorozat első, a Vitakultúra Egyesülettel közösen rendezett eseményének témája a Kézenfogva Alapítvány egyik legfontosabb értéke, az emberi Méltóság lesz.

Meghívott vendégek:egy szülő, Csángó Dániel inkluzív oktató, Kovács Éva, a KézenFogva Alapítvány szakmai vezetője, Pordán Ákos, az Alapítvány ügyvezető elnöke és Tausz Péter, a Fruccola étteremhálózat egyik tulajdonosa, a KézenFogva egy-egy kliensének munkaadója 

Milyen színház? És miért tart ennyi ideig? :)

Szeretjük megadni a módját: lesz hangolódás-bemelegítés, kerekasztal-beszélgetés, csoportozás, playback-színházi előadás, képzőművészeti alkotások nézegetése, végül kerekítés-búcsúzás. A Társadalmi Párbeszéd Színházról Facebook-oldalukon érhető el több információ, ahol az eseményt előkészítő próbáról is láthatók posztok, képek. Szerintünk jó kóstoló. 

Praktikus tudnivalók: 
  • A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://goo.gl/forms/hXIyNNmowSLKQGWn2, az első 60 főt tudjuk fogadni 
  •  A helyszín akadálymentesített
  • Parkolási lehetőség az utcán (fizetős)
  • Víz lesz a teremben, kávét, teát a helyszín büféjében lehet beszerezni
  • Lesz szendvicsebéd, aki többet/mást szeretne, az a környéken piacot, boltokat és kis kifőzdéket is talál
  • Diétás igények esetén érdemes otthonról készül
Kérdés? Az esemény megtalálható a KézenFogva és a Társadalmi Párbeszéd Facebook-oldalán. Az eseményhez fűzött megjegyzésekre, illetve az oldalakra küldött üzenetekre örömmel és gyorsan válaszolnak. 
 
A rendezvény a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatásával jött létre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BAJBAN A GYENGÉNLÁTÓK: Elengedhetetlen segítség a hangosbeszélő, de sokszor nem működik

Nehezen tudnak tájékozódni a kaposvári helyi járatos buszokon a vakok és gyengénlátók. Több járaton is előfordult, hogy nem működött a hang...