2018. március 29., csütörtök

Rövid időn belül két mozgássérültet is megaláztak a brit légitársaság alkalmazottai

Több mint 40 percen keresztül kellett várakoznia egy mozgássérült nőnek az EasyJet egyik gépén, mire a személyzet hajlandó volt foglalkozni vele és segíteni a leszállásban. A 33 éves Sophie Morgan – aki egy 2003-as autóbaleset következtében került kerekesszékbe – az angliai Gatwick repülőtéren landolt kedden reggel és már az összes utas régen leszállt, de ő még mindig ott ücsörgött azt várva, hogy valaki végre hozzászóljon.
 
Mindennapos a mozgássérültek megalázása az angliai Gatwick repülőtéren © pixabay
A televíziós műsorvezetőként dolgozó nő Twitteren osztotta meg a képet az abszurd helyzetről. „Egy kicsit több tisztelettel bánjatok velünk kérlek! A személyzet nagyon kedves és segítőkész, de az egész rendszer kész káosz” – írta a posztban.

Mint kiderült, azért nem segítettek neki a leszállásban, mert elkeverték valahova kerekesszékét, így meg kellett várni, amíg az előkerül.

Ez a helyzet még akár megbocsájtható is lehetne, ha csak ritkán fordulna elő, illetve, ha egy nappal korábban ugyanennek a légitársaságnak az alkalmazottjai nem alázzák meg Sophia Warner paralimpikont is, aki végigzokogta a hazautat, mert a személyzet elkezdett veszekedni vele, hogy igen is bizonyítsa be: mozgássérült, és jogosan tart igényt az extra bánásmódra - írja a Mirror

A 43 éves sportolónő Milánóból repült szintén a gatwicki repülőtérre, ahol leszállás után az egyik alkalmazott ráripakodott, hogy minek neki segítség, hiszen teljesen normálisnak tűnik.

Ezek az esetek sajnos mindennaposak Anglia második legnagyobb repülőterén, de sokan nem fakadnak ki nyilvánosan, illetve ha mégis, a hír nem jut el annyi emberhez, mint amikor egy ismert sportoló vagy egy televíziós közszereplő számol be róluk.

Az EasyJet mind a két esetben elnézést kért a kellemetlenségekért, és azt ígérték, hogy utánajárnak, mi is történt valójában, és ki hol hibázott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...