2018. április 29., vasárnap

A Fővárosi Közgyűlés megszavazta az M3-as metró mind a 20 állomásának akadálymentesítését


2018. április 25.e szerdán a Fővárosi Közgyűlés – a MEOSZ következetes érdekérvényesítő munkája nyomán – megszavazta, hogy az M3-as metró mind a 20 állomása 2023-ig teljes körűen akadálymentes lesz.  Az M3-as metró teljes körű akadálymentesítése mérföldkő a MEOSZ érdekvédelmi munkájában, mert a Szövetség ezáltal megmutatta, hogy a kizárólagos szakmai alapon nyugvó, a mozgáskorlátozott emberek önrendelkező életét elősegítő következetes lobbija révén az érdekvédelem komoly sikereket érhet el.



A MEOSZ Küldöttközgyűlése 2018. április 24-én határozatában fogalmazta meg elismerését a MEOSZ elnöke és munkatársai irányában, az M3-as metróhálózat teljes körű akadálymentesítésének ügyében kifejtett erőfeszítéseikért.


A MEOSZ  a jelen érdekvédelmi munkában, nem csak elment a falig, hanem át is törte azt. Hasonló sikerre, eredményre a mozgáskorlátozottak mozgalmának történetében még nem volt példa. Mindez példaként szolgálhat a többi érdekképviselet számára is az érdekvédelmi munkája során – fogalmazott dr. Chikán Csaba, a MEOSZ alapító elnöke.

A MEOSZ és a Főváros közötti tárgyalások nyomán a Fővárosi Közgyűlés által – 2018. április 25-én – elfogadott határozat értelmében a metrófelújítási projekt keretében 12 állomás akadálymentesítését végzik el.  A Főváros ezen felül további hat állomás – Dózsa György út, Arany János utca, Ferenciek tere, Kálvin tér, Corvin-negyed, Klinikák – akadálymentesítését vállalja a Projekten kívül, de azzal párhuzamos időben. A Dózsa György úti állomás akadálymentesítése – tekintettel arra, hogy a szerkezetépítési munkákhoz a pótlóbuszok forgalmát jelentősen korlátozni kellene – a felújítás után az északi szakasz üzembe helyezését követően lehetséges, amelyre a Főváros vállalása szerint legkésőbb 2020. 09.30-ig sor kerül. Az Ecseri út, Pöttyös utca állomások esetében a Főváros 2023 év végéig olyan végleges műszaki megoldást alakít ki, amely a mozgásukban korlátozott személyek akadálymentes, önálló, biztonságos és méltóságteljes használatát biztosítja. A Főváros vállalja, hogy a MEOSZ által elfogadott megoldásokat veszi figyelembe és az átmeneti időszakban beépített – a MEOSZ által nem támogatott, de az átmeneti időszakra tudomásul vett – korlátliftek folyamatos üzembiztos használatát garantálja.

A Fővárosi Közgyűlés 2018. április 25.e határozata alapján a MEOSZ visszavonja az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál indított eljárást a magyar kormány és a Fővárosi Önkormányzattal szemben.
A MEOSZ az M3-as metró teljes körű akadálymentesítésének megvalósulását 2023. december 31-i folyamatosan figyelemmel kíséri.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...