2018. április 9., hétfő

Korszerű műszert kapott a Debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórház

A ROTEM készülék a laboratóriumi vizsgálatnál jóval gyorsabban ad lehetőséget terápiás döntések meghozatalára, már műtét közben is, súlyosan vérző betegek esetében, ezáltal javulnak a betegek túlélési esélyei.


Diagnosztikai eszközt adott korlátlan használatra a Kenézy Gyula Egyetemi Kórháznak a TEST-VÉR Egészségpénztár. Az átadott Rotem Sigma egy modern diagnosztikai műszer, ami a véralvadási paraméterek azonnali vizsgálatát teszi lehetővé. A vérző betegeknél nagyon fontos, hogy minél hamarabb megfelelő vérkészítményt, illetve véralvadást segítő gyógyszert kapjanak. Ehhez pedig gyors és pontos információra van szükség – mondta Lampé Zsolt főigazgató. Hozzátette, a kórház célja, hogy a lehető legkorszerűbb betegellátás biztosítása. Ezt szolgálja ez az új műszer is. A ROTEM készülék a laboratóriumi vizsgálatnál jóval gyorsabban ad lehetőséget terápiás döntések meghozatalára, már műtét közben is, súlyosan vérző betegek esetében, ezáltal javulnak a betegek túlélési esélyei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...