2018. augusztus 18., szombat

Jelentkezett a sofőr, aki majdnem elütött egy vakot, de szerinte a vakvezető kutya hibázott

Azt állítja, hogy a gyalogos akkor lépett az úttestre, amikor ő már befordult a kereszteződésbe.

A vak férfi az ATV-nek azt mesélte, hogy a kocsi hátsó sárvédője elkapta a kutya fejét, lehetett hallani a koppanást. Az esetről felvétel is készült, mert az állat épp közlekedésbiztonsági vizsgán esett át, hogy később vakvezető lehessen. A videót a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete osztotta meg Facebook-oldalán.

Az ATV híradóját megkereste a sofőr is, aki nevét és arcát nem vállalva nyilatkozott. Szerinte a felvételen is látszik, hogy ő már behajtott a kereszteződésbe, amikor a kutya és gazdája lelépett a járdáról, így a kutya megbukott a közlekedésbiztonsági vizsgán. Azt mondta, azért hajtott tovább, mert nem érzékelte, hogy elsodorta az állatot.

Köves Szilárd vezetéstechnikai szakértő szerint az autós lehetett a vétkes, ugyanis viszonylag gyorsan hajtott át a gyalogátkelőhelyen, annak ellenére, hogy látta a zebránál várakozó férfit és kutyáját. Mezősi Tamás, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiképzője szerint sem a kutya hibázott: szerinte a látássérült férfi is helyesen mérte fel a helyzetet, a KRESZ-szerint ugyanis gyalogosként elsőbbsége volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...