2020. március 19., csütörtök

Szigorodnak a kéményseprés ellátásának feltételei

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve a március 17-e utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit teljes ellátási területén felfüggeszti és átütemezi, a kötelező ellenőrzésekre később kerül sor.
illusztráció

A veszélyhelyzet való tekintettel a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve is szigorúbb szabályok alapján jár el. Az ügyfelek és a szakemberek egészségének megőrzése érdekében a március 17-e utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit teljes ellátási területén felfüggeszti és átütemezi, vagyis a kötelező ellenőrzésekre később kerül sor. A katasztrófavédelem az elmúlt napokban számos, a munkavállalóit és a velük kapcsolatba kerülő állampolgárok védelmét szolgáló intézkedést tett.
  • Az ügyfélszolgálatok előzetes jelzést követően fogadnak ügyfeleket,
  • A kéményseprőket érintő megrendelések és időpontfoglalások teljesítési időpontját ahol lehet, átütemezik,
  • Az elvégzendő kéményseprést azokra az esetekre korlátozzák, ahol a ellenőrzési időpont megváltoztatására már nincs lehetőség, vagy halaszthatatlan fontosságú probléma merül fel.
  • A március 17-ét követő napokra kiadott társasházi sormunka-értesítők nem érvényesek, ezeket az ellenőrzéseket a kéményseprők később, új időpontban végzik majd el.
Nincs változás a műszaki vizsgálatokat vagy üzemzavar-elhárítást érintő megrendelések teljesítésében, és a kéményseprőipari nyilatkozatokhoz kötődő feladatok ellátásában sem. Ezeket a munkákat továbbra is elvégzik. Az ügyfélszolgálat működése zavartalan, de kérik, hogy a személyes ügyintézés helyett válasszák a következő mód egyikét:

  • telefonos: 1818 9-1-es számon,
  • a regisztráció nélkül online működő https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/,
  • vagy postai úton: (BM OKF GEK, 1903 Budapest, Pf.: 314.)
  • e-mailen: kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu.
A járvány miatt a szakemberek kerülik a kézfogást, és védőeszközökkel – szájmaszk, védőszemüveg, és kesztyű viselésével –, valamint sűrű kézmosással és kézfertőtlenítéssel védekeznek a vírus terjedése ellen.

1 megjegyzés:

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...