2018. január 25., csütörtök

Transzplantáltak Világjátéka

A Magyar Szervátültetettek Szövetségének weboldala: http://www.trapilap.hu/index.php

Gratulálunk a szervátültetett sportolóknak, akik a téli világjátékokon 3 arany,-és 7 ezüstéremmel, számos helyezéssel zártak! 
 
Forrás: Magyar Szervátültetettek Szövetsége
2018. január 07-11-ig került megrendezésre Svájcban a X. Szervátültetettek Téli Világjátéka, 24 ország 194 résztvevőjével, közülük 121 sportolóval. A magyar transzplantált csapat 8 versenyzővel és egy csapatorvossal vett részt a világjátékon Anzere-ben: egy májtranszplantált, egy kombinált máj+vesetranszplantált, egy csontvelő-transzpantált, három veseátültetett és egy szívtranszplantált síelő versenyzett, összesen 7 ezüstérmet, 3 aranyérmet, három negyedik-, két ötödik-, két hatodik-, egy hetedik és négy tizedik helyezést értek el. 

Berente Judit (az 50-59-éves korcsoportban) 3 km-es sífutásban és 1 órás sífutásban ezüstérmet, biathlonban aranyérmet nyert.

Dobos Judit (az 50-59 éves korcsoportban) snowshoe-ban aranyérmet nyert.

Dobos Péter (az 50-59 éves korcsoportban) szuper óriás műlesiklásban, óriás műlesiklásban és paralell szlalomban is a tizedik helyen végzett.

Gelencsér Róbert (a 40-49 éves korcsoportban) snowshoe-ban ezüstérmet szerzett, szlalomban hatodik, paralell szlalomban 7. lett, szuper óriás műlesiklásban a 10. helyen végzett.

Jeszenkovits Judit (a 60+-os korcsoportban) showshow-ban aranyérmet szerzett.
 
Kőműves Luca (a 18-29 éves korcsoportban) szuper óriás műlesiklásban, óriás műlesiklásban, szlalomban és paralell szlalomban szerzett négy ezüstérmet.

Mátyás László (a 40-49 éves korcsoportban) szuper óriás műlesiklásban és szlalomban a negyedik helyen végzett, paralell szalomban a hatodik, óriás műlesiklásban a hetedik helyen végzett.
Szendi János (az 50-59 éves korcsoportban) paralell szlalomban a negyedik helyen, szlalomban az ötödik helyen, szuper óriás műlesiklásban az ötödik helyen, óriás műlesiklásban a hatodik helyen ért célba.
A team manager Berente Judit volt, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke, a csapatorvosként Dr: Remport Ádám kísérte a versenyzőket, aki a SE Transzplantációs Klinika belgyógyász-nefrológus egyetmi docense.

A versenyzők a Magyar Sí Szövetség segítségével készültek fel a Világjátékra, Stark Márton alpesi edző segítségével a Schladmingban tartott edzőtáborban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Világbajnok lett Illés Fanni a paraúszó vb-n

A korábban Európa-bajnoki címet szerző sportoló megszerezte az első női kvótát az úszóknak a tokiói paralimpiai játékokra. Világbajnok l...