2018. február 7., szerda

Influenza: Pest és Heves megye után Hajdú-Biharban a legrosszabb a helyzet

Egy hét alatt közel kétszeresére nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma Hajdú-Bihar megyében. 

 Az ötödik héten (január 29. és február 4.) körülbelül 3142-en fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Hajdú-Biharban. Hétről hétre jelentős az emelkedés, a negyedik héten 1734 beteg volt, a harmadik héten pedig 626.

 Míg a negyedik héten százezer lakosra 320,6 beteg jutott a megyében, addig az ötödikben már 580,8 (az országos átlag 486,3).

A százezer lakosra jutó megbetegedések alapján csak Budapesten, Pest és Fejér megyében rosszabb a helyzet, mint Hajdú-Biharban.

Országos szinten a megbetegedési mutató már a harmadik héten átlépte a járványküszöböt (150 megbetegedés százezer lakosra).

Az adatok becsült adatok, az orvosok ötöde vesz részt az influenzafigyelő szolgálatban, az általuk küldött adatokból becsülik meg megyei megbetegedési arányt.

Az orvosok szerint még mindig érdemes beadatni az influenza elleni vakcinát, bár a védettség kialakulásához minimum két hét szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...