2018. február 14., szerda

Öt hónapon belül negyedszer mentett életet az őrvezető.

Öt hónapon belül negyedszer mentett életet Agárdi László őrvezető, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság, 7. Területvédelmi Századának gépjárművezetője. Legutóbb - február 13-án, kedden - pécsi szolgálati útja során volt szemtanúja annak, hogy a belvárosban, egy gyalogátkelőhelyen elgázolnak egy gyalogost.
 
Fotó: illusztráció
Agárdi őrvezető - a harctéri életmentő tanfolyamon (Combat Life Saver - CLS) tanultak alapján - azonnal nekiállt a sérült ellátásának. Megállaíptotta, hogy a fiatal hölgy súlyos láb- és gerincsérülést szenvedett, majd a mentők kiérkezéséig elsősegélyben részesítette a sérültet.

Mivel mindig tart magánál harctéri életmentő katona felszerelést, a sérült kihűlését is meg tudta akadályozni: a nő alá hőfóliát rakott, illetve betakarta saját ruházatával is.

Mindeközben az őrvezetővel együtt utazó Huszár Bálint főtörzsőrmester a forgalom elterelésével biztosította a helyszínt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...