2018. április 24., kedd

Itt a Parkoló Gorilla – új mozgalom a bunkó parkolás ellen

A helyzet elég hétköznapi, szinte bármelyik parkolóplacc lehetne: két helyet elfoglaló autósok, a bejárat elé parkolók, valamint azok, akik a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeken sorakoznak, pedig nem jogosultak rá. Hogyan lehetne tenni valamit?
© 

Az alaphelyzet a fenti, a megoldása sokkal nehezebb: valahogyan normálisan, elegánsán szólni ezeknek az embereknek, hogy nincs rendjén, amit csinálnak. Mivel jellemzően egy szóbeli megjegyzés csak újabb indulatokat szül, egyirányú figyelemfelkeltés kellene. Így született meg a Parkoló Gorilla ötlete egy figyelmeztető matricáról – amelynek, ötletadójával, szervezőjével beszélgetett a Vezess.hu.
© 
A nevet talán nem is kell magyarázni, a dolog egyelőre magánszemélyek révén működik, hivatalos civil szervezeti háttér nélkül. Mivel nem volt céljuk, hogy az akció további agressziót szüljön, ezért a kártyákon kerülnek minden trágár vagy támadó megnyilvánulást, legfeljebb egy kicsit viccesen odaszólnak és figyelmeztetnek.
© 
A Facebookon több mint 800 követője van az oldalnak és a webshopból már elkezdtek rendelni az emberek. Eddig 1200 kártyát vásároltak, de hatalmas bevétel nem lesz ebből, hiszen a kártyák tervezése, gyártása, marketingköltsége is pénzbe kerül mondja az akció kitalálója. A hatóságok egyelőre nem emeltek kifogást az ilyen jellegű matricák miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Világbajnok lett Illés Fanni a paraúszó vb-n

A korábban Európa-bajnoki címet szerző sportoló megszerezte az első női kvótát az úszóknak a tokiói paralimpiai játékokra. Világbajnok l...