2018. május 4., péntek

Egy mentális tréning tett csodát az autista Bálinttal.

A magyar fejlesztésű Stabil Pont Technológia küldetése az autisták önállóságának visszanyerése. A cég a világon egyedülálló módszertannal dolgozik, az eredmények pedig őket igazolják. Egy hétéves kisfiúnak alapvetően sikerült megszüntetni a tüneteit, pedig néhány hónapja még aggasztó volt az állapota.
Címkép: PxHere

Alig bírt beszélni, cumizott, állandóan támadott, és gyakorlatilag sosem volt magánál az a kisfiú, akinél mára mintha kinyílt volna a világ a módszernek és a szülői hozzáállásnak hála.

Kecskés Dóra tavaly májusban fordult a Stabil Pont Technológia megalkotóihoz. Mint az anyuka mesélte, már az első tíz alkalom után érzékelhető volt a változás.


A mentális tréning előtt bármit mondtam neki, csak hallotta, de nem érzékelte, nem értette meg. Hiába beszéltem hozzá, nem fogadta meg a tanácsaimat.



A tréning az elejétől kezdve látványos változást hozott: elhagyta a hisztijét, a normálistól eltérő szokásairól elkezdett lemondani, sokkal kezelhetőbbé vált – mesélte Dóra.



Elmondása szerint ez nemcsak a kisfiának, hanem a családi és testvérkapcsolati rendszernek is adott egy löketet. Bálint mára jól kijön 3 éves testvérével, és a szülőknek is megkönnyítette a dolgát.

Az anyuka arról beszélt, fiának a Stabil Pont Technológia tréningjein szemtől szemben kellett leülnie a trénerrel. Bálint eleinte nem is tudott egyhelyben maradni.

A szakember megpróbálta elérni, hogy a gyermekem megőrizze a nyugalmát. Idővel egyre hosszabb és hosszabb ideig tudott ülve maradni. Ezt követően bármilyen ingert kapott, az volt a feladata, hogy stabil maradjon. Az idegrendszerét rászoktatták arra, mi a helyes: csak akkor lehet hibátlan, ha koncentrál. Ezáltal a lelke is visszacsatolást kapott.



Mostanra túl vannak az 50. alkalmon is, és bár finomításokra még szükség van, a kisfiú szinte tünetmentes.

A családnak a legnagyobb örömöt most az jelenti, hogy szabadon választhattak iskolát a gyereknek, pedig eddig egy szakértők által kijelölt suliba kellett volna járnia.

Tóth Zoltán, a Stabil Pont Technológia megalkotója hisz benne, hogy az autizmus rendbe tehető.

Bálint most egy nagyon intelligens, kommunikatív, szépen beszélő gyerek – fogalmazott Tóth Zoltán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...