2018. június 19., kedd

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke szakértőként segíti az Országgyűlés Népjóléti bizottságának munkáját

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége 2018. június 18-i ülésén gratulált Kovács Ágnesnek, a MEOSZ elnökének az Országgyűlés Népjóléti bizottságában betöltött szakértői tisztségéért. Az elnökség elismerő szavai szerint a felkérés túl azon, hogy Kovács Ágnes megalapozott szakmai tudása mellett tesz tanúbizonyságot, az érdekvédelem és érdekképviselet újabb színterét nyitja meg a mozgáskorlátozott emberek és családjaik érdekében.
Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke.

Nagy megtiszteltetés számomra az Országgyűlés Népjóléti bizottságának felkérése. A bizottságban kifejtett szakértői tevékenységem – s a felkérést is ezzel a feltétellel fogadtam el – kizárólag csak szakpolitikai kérdésekben történik. Felvállaltam, hogy a fogyatékos emberek érdekvédelmi szövetségei által képviselt problémákat és feladatokat közvetítem a bizottság felé, ezzel is segítve a fogyatékos emberek közössége érdekében kifejtett munkát – fogalmazott Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke.

A Népjóléti bizottság az Országgyűlés egyik állandó bizottsága. A bizottsághoz egyebek mellett az egészségügy és egészségbiztosítás, a szociális ellátórendszer, a családpolitika és a nyugdíjrendszer mellett a gyermek- és ifjúságvédelemmel, a bölcsődei ellátással, a fogyatékossággal élő és a megváltozott munkaképességű emberekkel kapcsolatos ügyek, valamint az idősügyi kérdések tartoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...