2018. július 7., szombat

Százezer forinttal támogatják a vakok és gyengénlátók egyesületét

Százezer forintot ajánlott fel a Marzek Kner Packaging Kft. a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének. Az adományt szerdán adták át ünnepélyesen, sajtótájékoztatóval egybekötve az egyesület Luther utcai székházában.

Kása István Zoltán, a cég ügyvezetője elmondta, hogy megszűnik a ’90-es évek elején életre hívott Kner-Tevan Alapítvány, és a vállalatra visszaszálló vagyonát több célra ajánlotta fel a kft. Egyrészt támogatást kap a zsidó hitközség, hogy a holokauszt áldozatainak tiszteletére emelt emlékműre felkerülhessenek a gyomai áldozatok nevei is. Másrészt segítik a vakok és gyengénlátók egyesületét, amellyel egyébként a gyógyszeres dobozokra felkerülő Braille-írás miatt szakmai kapcsolatban is vannak.

Kása István Zoltán kiemelte: Békéscsabán működő cégként fontosnak ítélik segíteni a várost, a városban jelenlévő civil szervezeteket. Hogy mire költheti a felajánlott százezer forintot az egyesület, nem kötötték meg.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere az átadáson elmondta, hogy ő ajánlotta a cég figyelmébe a vakok és gyengénlátók egyesületét, amely aktív, rendkívül fontos szerepet betöltve segíti a hátránnyal élőket a mindennapokban, akár a közlekedésben, akár a bevásárlásban. Megköszönte a kft.-nek az önzetlenséget, azt, hogy segítséget nyújt a megyeszékhelyen működő civil szervezeteknek.

Nagy Zsuzsanna és Ádász István, az egyesület elnöke és alelnöke köszönetet mondtak a támogatásért, amit valamilyen közhasznú célra fordítanak majd. Kitértek arra is, hogy a város támogatásából tették rendbe Luther utcai székházukat. Szóltak arról, hogy a tagokat többféle módon segítik, rendezvényeket szerveznek nekik, illetve az érdeklődők számára érzékenyítő programokat is tartanak, hogy megismertessék, milyen életet élnek a vakok és gyengénlátók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...