2018. november 13., kedd

Távirányító sem kell: az agyunkkal irányíthatjuk majd a Samsung új okostelevízióját

A Samsung svácji kutatókkal közösen készíti el az okostévék új generációját, amit elsősorban a mozgássérült embereknek fejlesztenek.
Távirányító sem kell: az agyunkkal irányíthatjuk majd a Samsung új okostelevízióját

Miközben a Samsung nemrég végre megvillantotta a hosszú évek óta ígért és iparági mérföldkőnek számító új, összehajtható okostelefonját, más területen is igen komoly forradalmat hozhat el. A CNET beszámolója szerint a dél-koreai cég olyan televíziót fejleszt, amit gondolattal lehet irányítani.

A Project Pontis néven emlegetett fejlesztést a Samsung egy csoport svájci kutatóval közösen csiszolgatja, hogy ezzel segítsen a mozgássérült embereknek teljes értékű életet élni. A cél, hogy egy olyan szoftvert fejlesszenek ki, amely képes az agyi hullámokat utasításokká konvertálni, így téve lehetővé a csatornaváltást vagy a hangerő szabályozását.

A rendszer jelenlegi állapotában az agyi hullámokat a szem mozgásának monitorozásával kombinálja, így próbálja meg kitalálni, hogy pontosan mit szeretne a televízió nézője. A jövőben viszont már csak az agyi hullámokra támaszkodna a Samsung, így elég lenne csupán arra gondolni, hogy szeretnénk megváltoztatni a hangerőt.

Hogy a fejlesztésből mikor lehet kész termék, azt egyelőre nem tudni. Az viszont szinte biztos, hogy első körben nem a kereskedelmi forgalomban kapható termékről lesz szó, hanem egy olyan eszközről, amihez a mozgáskorlátozottak juthatnak majd hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...