2018. március 10., szombat

Segíteni akartak a kerekesszékes férfin, verekedéssel hálálta meg.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat két férfi ellen, akik Pécsett egy buszmegállóban a járókelőkkel kötekedtek, illetve egy személyt bántalmaztak.  

A két elkövető – akik közül az egyik mozgássérült, kerekesszékhez kötött – 2017. novemberében Pécsett egy buszmegállóban ittas állapotban belekötöttek a többi buszra várakozó személybe.

Egy idő után egymással kerültek összetűzésbe, melynek során az egyikük a tolószékben ülő társát a négysávos útra gurította, úgy, hogy közben az országúton gépkocsik közlekedtek.

A buszmegállóban tartózkodó sértett, a kerekesszékes férfi segítségére sietett és visszatolta őt a járdára. Ekkor a mozgássérült társa kiabálni kezdett a segítő férfival, majd több alkalommal ököllel fejen ütötte, lefejelte. Ennek ellenére a sértett további segítséget próbálta nyújtani a mozgássérült férfinak, aki azonban a neki segítő férfi karját megragadta, magához rántotta, majd lefejelte. Ezt követően mindkét garázda bántalmazni kezdte a sértettet.

Végül, az időközben a buszmegállóba érkező busz vezetőjének felhívására hagyták abba a vádlottak a sértett bántalmazását.

A két férfi cselekménye a garázdaság vétségének a megállapítására alkalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...