2019. május 22., szerda

Debrecen Drive: az oldtimerek Mekkája is lesz hamarosan a cívisváros

Kétszázötven új autó mellett látványos ritkaságok, megbecsült oldtimer kategóriájú járművek különleges kiállítása is látható lesz jövő hétvégén a Debrecen Drive-on, a Nagyerdő új fesztiválján.
1925 Rolls-Royce 40/50 HP Silver Ghost Piccadilly Roadster by Merrimac

Kultikus és muzeális darabok, négy- és kétkerekű járgányok a huszadik század első harmadából, vagyis az utakon már egyáltalán nem látható járművek vonulnak fel a Nagyerdei Stadionnál az ország legjelentősebb járműipari rendezvényén.

Rolls Royce, Cadillac és Piccadilly Roadster, Pontiac, Chevrolet, Chrysler, a klasszikus Mercedes-Benz Ponton, sokak veterán kedvence, a BMW Isetta – ízelítő az oldtimer kínálatból, amely garantáltan lebilincseli érdekességével a látogatókat. 

Az oldtimer már minősítésnek számít, melynek eredeti célja az autós kulturális örökség megőrzése, a kényes szerkezetek gondos ápolása. Jelen lesz a Debrecen Drive-on a helyi Old Timer Klub is, melynek a járműipar történeti emlékeinek megóvása, bemutatása, muzeális járművek felkutatása, gyűjtése, restaurálása, fenntartása, kiállítása és versenyeztetése a célja.

Az autók szerelmesei mellett a motorok rajongói is örömmel néznek majd szét a rendezvényen, hiszen az 1910-20-as évékből származó indián motorok, a BMW R35 és az oldalkocsis Pannonia egyaránt szerepel a kiállítási darabok között.

Az oldtimer járművektől néhány lépésre, a stadionnál egy nem mindennapi Harley Davidson-kiállításnak is otthont ad a rendezvény:

Görög Csaba már középiskolás korában gyűjtötte a régi motorkerékpárokat, az egyetem elvégzése után kifejezetten Harley Davidsonok beszerzésére fókuszált. A gyűjtemény a márka történetének magyar vonatkozásait őrzi meg az utókor számára, például a hatdarabos Horthy-flottából megmaradt utolsó Harley Davidson is része a kollekciónak.

A szombaton és vasárnap egyaránt műsorra tűzött látványos bemutatók, közönségtalálkozók és koncertek egész napos kikapcsolódást biztosítanak a járműcsodák legszélesebb palettáját felvonultató, országosan is egyedülálló programon, ami gyereknapi meglepetésként is tökéletes ajándék lehet. 

A Debrecen Drive a Nagyerdei Stadion környezetében május 25-én és 26-án egyaránt 9 órától várja az érdeklődőket, belépők a fesztiválra elővételben a https://www.debrecendrive.hu/jegyek oldalon, vagy személyesen a Lovardában, az egyetem főépületében a Campus Pont Jegyirodában, a Sport Hotelben és a Nagyerdei Víztoronyban válthatók.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...