2020. május 12., kedd

Idén akár 17 ezer hallgató is kaphat diplomát a Debreceni Egyetemen

Az átlagos 6 ezer mellett az a 11 ezer volt diák is megkaphatja oklevelét, aki korábban nyelvvizsga hiányában nem vehette át.
Fotó: Dehir.hu

A diplomaosztó az idei szemeszterben várhatóan elmarad a Debreceni Egyetemen. A diplomások száma azonban rekordszámú lehet. A kormány döntése alapján ugyanis, aki 2020. augusztus 31-éig sikeres záróvizsgát tesz, nyelvvizsga nélkül is jogosult diplomájára. Ezt Debrecenben a jogosult 11 ezer közül már 8800-an igényelték.

- Egy online felületen kell feltölteni a személyes adataikat, és azokat, amiket fontosnak találtunk abból a szempontból, hogy az okleveleket ki tudjuk állítani. Ezen a felületen meg tudják jelölni azt is, hogy milyen karon tettek záróvizsgát, és hol szeretnék átvenni az oklevüket – mondta el Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató.

Bartha Elek oktatási rektorhelyettes elmondta: a távoktatás értelmében a vizsgaidőszak is a megszokottól eltérően alakul, A hallgatóknak a legtöbb szakon videokonferenciás szóbeli vizsgákon és az E-learning felületén online teszteken kell bizonyítani. Az oktatási épületek látogathatóságának részleges feloldása viszont a gyakorlatorientált szakokon lehetővé teszi a személyes jelenlétet.

- A megfelelő járványügyi szabályok betartásával személyesen is lehet záróvizsgát tenni. Védőfelszerelést biztosít az egyetem – közölte  Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

Vannak olyan szakok, ahol a vizsga előfeltételére a gyakorlat elvégzése, itt az egyetem meghosszabbított tanévet vezetett be, így a hallgatóknak augusztus 31-éig van lehetőségük záróvizsgázni.

A teljes riport az alábbi videóban tekinthető meg: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...