2020. május 29., péntek

Izolációs konténert kapott az önkormányzattól a Dobozi utcai menedékhely

Ennek segítségével el lehet különíteni a fertőzésgyanús eseteket, később pedig extra férőhelyet is jelenthet majd.
Fotó:Kandert Szabolcs  Dehir.hu

Az izolációs konténerben négy férőhely van, ahová nemcsak koronavírusos, de bármilyen más fertőzésgyanús beteget is el lehet helyezni. Két és fél millió forintból alakították ki, hőszigetelt, fűthető, árammal ellátott és fertőtleníthető burkolattal rendelkezik.

Papp László polgármester az átadáson azt mondta, a koronavírus elleni védekezés első szakasza sikeresen zárult Debrecenben, de továbbra is fontos a megelőzés. Hozzátette, komoly figyelmet fordítottak az idősellátásra, de a szociális szféra más területén, így a hajléktalanok ellátásában is jól vizsgázott a város

– A debreceni hajléktalanellátásban sem volt megbetegedés a járványveszély első szakaszában és kötelességünk, hogy ezt az állapotot meg tudjuk őrizni a következő időszakban is – emelte ki Papp László.

Széles Diána úgy fogalmazott, a hajléktalanellátás embert próbáló feladat. A harminc éve működő Refomix pedig nemcsak róluk gondoskodik, de a Karitatív Testületen keresztül a teljes szociális szférában segítenek. Az alpolgármester a csütörtöki átadáson újabb fejlesztéseket is ígért a munkájukhoz

– Egy nagyon fontos lépésre készülünk a szociális szférában: bővítettük a népkonyha szolgáltatásainkat, több osztópontot fogunk kialakítani, így tudunk segíteni többek között a hajléktalanellátásban is – hangsúlyozta Széles Diána.

Szemerédy Zsolt, a Refomix ügyvezetője azt emelte ki, hogy 24 órás egészségügyi szolgálatot működtetnek és számos rendkívüli intézkedést tettek azért, hogy megóvják a hajléktalanokat a koronavírus-fertőzéstől. Eddig eredményesek voltak az erőfeszítéseik.

– A gondozottaink is rendkívül fegyelmezettek voltak, hiszen két és fél hónapig folyamatosan be voltak zárva, tulajdonképpen látogatási és kijárási tilalom is volt. Ezt az éjjeli menedékhelyeken már feloldjuk, tehát részlegesen kijárhatnak vásárolni, ügyet intézni, de fokozottan ügyelünk mindenkire – mondta Szemerédy Zsolt.

Az átadott izolációs konténer a járvány után extra férőhelyet is biztosíthat a Dobozi utcai a Szociális és Egészségügyi Központban.

A teljes riport az alábbi videóban tekinthető meg:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...