2020. május 25., hétfő

Mehet a dutyiba a makói látássérültet kifosztó támadó

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a férfinak a letartóztatását június 21-ig, aki megalapozottan gyanúsítható rablás bűntettének elkövetésével – közölte a Szegedi Törvényszék.

A Makói Járási Ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy május 18-án délben a makói buszállomáson meghallotta, hogy a sértett útbaigazítást kér az ott tartózkodóktól, hogy hogyan tudna eljutni a makói kórházba. A gyanúsított ezután felajánlotta a segítségét az idős, látássérült, fehér bottal járó és mozgásában erősen korlátozott sértettnek, hogy elkíséri a makói kórházba, mivel ő is arrafelé tart.

Miután egy parkba értek, a gyanúsított 400 forintot kért a sértettől, elmondása szerint kenyérre. A sértett megtagadta a pénz átadását, erre a gyanúsított a sértett felsőtestén keresztben átvetett táskájába erőszakkal a sértett akarata ellenére belenyúlt és annak cipzáros rekeszéből 4500 forintot jogtalanul eltulajdonított. A gyanúsított erőfölényéből adódóan a sértett védekezését le tudta küzdeni, azonban a sértett azért, hogy bizonyítékot szerezzen a gyanúsított személyére nézve, leszakította a terhelt nyakában levő fehér színű fülhallgatót. A gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a helyszínről elfutott, de a sértett hangos segítségkiáltására a közelben lakók a rendőrséget értesítették, akik röviddel ezt követően a gyanúsítottat elfogták és előállították.

A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, míg a gyanúsított védője fellebbezést jelentett be elsődlegesen a gyanúsított szabadlábra helyezése, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében, így a bíróság végzése nem vált véglegessé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...