2020. május 11., hétfő

Online tartják meg a Debreceni Nyári Egyetemet

A járvány miatt személyesen nem vehetnek részt órákon a diákok, ezért virtuális térbe költözik a nyelvoktatás.

A Debreceni Nyári Egyetem csaknem százéves történetében ritkán fordult elő, hogy a kurzusok megtartása lehetetlenné vált. A világon végigsöprő koronavírus-járvány miatt idén nem fogadhatják a magyar nyelv és kultúra szerelmeseit.

Azonban az érdeklődők ezen a nyáron is tanulhatnak, sőt találkozhatnak egymással és tanáraikkal is, mindezt nem a Debreceni Egyetem épületében és kampuszán, hanem a virtuális térben: a világhálón, online formában.

A június elejétől augusztus végéig terjedő időszakban három turnusban kínálnak negyvenórás magyar nyelvkurzusokat 4-6 fős csoportoknak minden szinten. A napi kétszer 45 perces foglalkozásokat több időpontban is meghirdetik, így mindenki megtalálhatja azt a sávot, amely számára a legideálisabb. Lehetőség van intenzív és egyéni kurzusok szervezésére is.

A nyelvkurzusok mellett lesznek olyan foglalkozások is, amelyek a magyar kultúra egy-egy területére kalauzolnak, és annak segítségével fejlesztik a résztvevők addigi nyelvtudását, szókincsét és kulturális ismereteit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...