2020. május 11., hétfő

Szijjártó: egészségügyi védőeszközökre hosszútávon nagy szükség és nagy kereslet lesz

 Egészségügyi védőeszközökre hosszútávon nagy szükség és nagy kereslet lesz - olvasható Szijjártó Péter hétfői Facebook-bejegyzésében.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: ORIGO/MTI/KKM

A külgazdasági és külügyminiszter annak apropóján tett bejegyzést közösségi oldalán, hogy - mint írta -, az elmúlt 48 órában négy repülőgép és több kamion 9 millió 454 ezer maszkot, 141 lélegeztetőgépet és 14 ezer izolációs köpenyt hozott Magyarországra.

Szijjártó Péter megjegyezte: szakértők folyamatosan arról vitáznak, hogy mi lesz a következménye az eddigi korlátozásokat fellazító intézkedéseknek.

"A választ egyelőre nem tudjuk, egy dolog azonban biztos, egészségügyi védőeszközökre hosszútávon nagy szükség és nagy kereslet lesz. Ezért folytatjuk az eszközök importálását" - írta a politikus.

Hozzáfűzte, hogy a mai szállítmányokkal együtt már 125 millió 386 ezer 011-re nőtt a járványügyi helyzetben beszerzett maszkok száma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...