2020. június 2., kedd

Étteremben ebédelhettek az állami gondozásban élő hajdú-bihari gyermekek

A több szervezet és cég által megvalósított program a gyerekeknek a finom falatokon túl élményt is biztosított.
Fotó: Dehir.hu

A program szervezőjét, Buzás Lajost a Dehir..hu kérdezte a különleges gyermeknapi eseményről. A BAGE elnöke elmondta, a koronavírus-járvány a gyermekvédelmet is utolérte, így ebben az esztendőben nem tudták megtartani hagyományos gyermeknapi rendezvényüket. – Az volt a célunk, hogy gyermeknapon az állami gondozott gyerekek legyenek kiszolgálva – folytatta a szervező.

Buzás Lajos kitért arra is, Mi az álmom? címmel egyedülálló rajzversenyt rendeztek a hátrányos helyzetű fiatalok számára. A megmérettetés különlegessége az volt, hogy a gyerekek zsűrizték egymás munkáját, majd a győztes pályamű alkotója nem kisebb díjjal, mint egy laptoppal gazdagodhatott. – Ez a Fogadj örökbe egy laptopot! elnevezésű kezdeményezésünk része, amely a járványhelyzet miatti digitális ismeretszerzést könnyíti meg a nevelőszülőknél és a lakásotthonokban élők számára – fogalmazott az egyesület vezetője.

Kocsis Fülöp szintén személyesen köszöntötte a gyermeknap állami gondozásban élő ünnepeltjeit. A görögkatolikus érsek-metropolita elsőként közös imádságra hívta a fiatalokat és a nevelőszülőket, majd a gyermekkor jelentőségéről beszélt. Fontosnak tartja a BAGE működését, ugyanis Debrecenben és a környékbeli falvakban-városokban nincsen ehhez hasonló szervezett, akik így szívükön viselik a jelenlegi lakásotthonban és nevelőszülőnél élő gyermekek sorsát.  
Fotó: Dehir.hu

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke a lakásotthonokban dolgozóknak mondott köszönetet, akik a kijárási korlátozás időszakában is maximálisan helyt álltak, az iskolásokat pedig azzal biztatta, nemsokára már élvezhetik a vakációt. Hajdúné Nagy Róza, az étterem tulajdonosa a közönségnek úgy fogalmazott, reméli, az első alkalommal megrendezett szeretetebéd-kezdeményezés a jövőben is örömet okoz majd a gyerekeknek.

A rendezvényen részt vettek támogatók is, akik fontosnak tartják a BAGE munkáját, Kékesi Attila, a Profi-Bau Debrecen Kft. ügyvezető igazgatója aki elmondta, nagyon fontosak ezek a kezdeményezések, boldog, hogy itt lehet, az egyesületet további segítését továbbra is szeretné támogatni, mert számára garancia a vezető aki maga is állami gondozottként nőt fel.   

A finom falatokhoz szórakozás is járt, a résztvevőket Kovács Axel, a Kerozin zenekar énekese és Gyöngyösi Marica többszörös világbajnok street dance táncos is szórakoztatta csoportjával. Felléptek a Dancing Boots Country Lenedance Club csapata is.  A gyermeknap alkalmából a vér szerinti szülők nélkül nevelkedő gyerekek asztalára pünkösdvasárnap gulyáslevest, túrós lángost és az egyik debreceni cukrászda felajánlásaként egy-egy szelet tortát tálaltak az étterem felszolgálói.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...