2020. július 29., szerda

Halálra késelt egy mozgássérült nyugdíjast egy drogos hajléktalan

A Szolnoki Törvényszék fenntartotta annak a 31 éves, hajléktalan, zagyvarékasi férfinak a letartóztatását, aki két évvel ezelőtt felkeresett a lakásán egy 83 éves asszonyt, és halálra szurkálta. Ezzel egyetértettek a szegedi ügyészek, kezdeményezték a másodfokú bíróságnál, hogy a férfi maradjon is a rács mögött.
A kép illusztráció FORRÁS: AFP ILLUSZTRÁCIÓ

A büntetett előéletű, drogfüggő férfi 2018 nyarán azzal az ürüggyel jutott be egy idős asszony házába, hogy gyümölcsöt szeretne tőle venni. A vád szerint valamin összevesztek, a férfi pedig egy késsel próbálta rendezni a vitát. Az idős, mozgássérült nőt többször megszúrta. Az asszony olyan súlyosan megsérült, hogy néhány percen belül elvérzett, és a helyszínen meghalt. A férfit Szigetszentmiklóson fogták el a rendőrök.

A Szolnoki Törvényszék bírója úgy döntött, nem szabadulhat ki a rácsok mögül a támadással gyanúsított drogos, amit azzal indokoltak, hogy megszökhet házi őrizetből vagy elbújhat a rendőrök elől, esetleg újból lecsapna egy idős asszonyra. Mivel a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ügyészei egyetértettek ezzel, a végzés helybenhagyását indítványozták a Szegedi Ítélőtáblánál. Arról, hogy a férfi bűnös-e, a szolnoki bíróságon döntenek majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...