2020. július 19., vasárnap

Mostantól digitálisan, akár vakok is „olvashatják” a Ringier Axel Springer Magyarország néhány magazinját

Két új online magazinolvasó platformon is megjelent tartalmaival a Ringier Axel Springer Magyarország. A laptapir.hu-n már elérhetők a RAS főbb médiakiadványai, az erikkancs.hu-n pedig akár látássérültek is „elolvashatják” néhány magazin tartalmát.

Júliustól egyetlen közös havidíj ellenében online is olvashatók a legújabb hazai online médiaterjesztési csatorna, a Laptapir.hu szolgáltatásán keresztül a Ringier Axel Springer Magyarország legnépszerűbb havi- és hetilapjai, a Kiskegyed, a GLAMOUR, a GEO, az Auto Bild, számos tv-műsorújság, bookazine, valamint lakberendezési és gasztro kiadvány, összesen 20 nyomtatott kiadvány tartalma.

Egy másik újdonság, hogy a Kiskegyed lapcsalád már látássérültek számára is elérhetővé vált online, akadálymentesített változatban az erikkancs.hu felületen, ahol felolvasható szoftverrel akár külső segítség nélkül is megismerhetik a lapok tartalmát, de hamarosan tovább bővül az ott elérhető lapok köre is.

A Laptapir olyan mint a Netflix

A Mediacity kiadó áprilisban indította új online előfizetéses szolgáltatását a Laptapir szolgáltatást, hogy a svéd readly.com magazinelőfizetési applikációhoz, illetve a nemzetközi streaming tartalomszolgáltatók mint a Netflix vagy az HBO GO üzleti modelljéhez hasonlóan egyetlen közös havidíj ellenében biztosítsa hazai sajtótermékek tartalmát az online olvasóközönség számára.

A hazai nagy médiavállalatok közül elsőként csatlakozott a szolgáltatáshoz kiadványaival a Ringier Axel Springer Magyarország, és tette elérhetővé digitális formában mintegy húsz print magazinja tartalmát, amelyek így egy közös (1490 forintos) havi díjcsomag ellenében korlátlanul olvashatók és letölthetők.
Laptapir

Az új „járványbiztos” terjesztési megoldás a vállalat tájékoztatása szerint hosszú távra szól: az online havidíjas rendszerrel egy plusz terjesztési csatornát nyit kiadványainak a médiavállalat, amellyel azoknak az olvasóknak az igényeit is kiszolgálja, akik továbbra is elkötelezettek az évtizedek alatt bevált hetilap és magazin formátum iránt, várják a következő megjelenést a megszokott periodika szerint, de részben vagy teljes egészében már átálltak az online tartalomfogyasztásra.

Az eRikkancs 120 ezer látássérültnek lehet hasznos

Ezzel egyidőben valósul meg a kiadó régi terve az erikkancs.hu webes szolgáltatás segítségével, ahol a Kiskegyed lapcsalád három tagja – a Kiskegyed, a Kiskegyed Otthona és a Kiskegyed Konyhája – júliustól elérhetővé vált látássérült olvasók számára is, illetve olvasható az eRikkancs mobil applikáción keresztül. A hazai vállalkozás, amelyhez női hetilapjaival a Ringier Axel Springer Magyarország is csatlakozott, olyan akadálymentesített, digitális magazintartalmakat kínál, amelyeket látássérültek is önállóan, külső segítség nélkül böngészhetnek a felolvasó szoftvereknek köszönhetően.
eRikkancs

Magyarországon jelenleg 120 ezer látássérült ember él, ahogyan az időskori látásromlás is tömegeket érint. Hozzáférésük megkönnyítése a változatos, informatív és szórakoztató médiatartalmakhoz nagyban hozzájárul az életminőségük javításához, ezért is szerepel a kiadó tervei között, hogy további magazinjait is elérhetővé teszi az eRikkancs applikáción keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...