2021. január 5., kedd

A debreceni szülészeti klinika felfüggeszti a fogadott orvos és a szülésznő rendszerét

A klinika kollektívája döntött így, azt is kiemelve, hogy a hálapénz kivezetését mindannyian fontosnak tartják. 


Fotó: Dehir

„Egészen addig, amíg azt tiszta viszonyok között nem lehet folytatni”, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika a „fogadott” orvos és szülésznő rendszerét megszüntette – közölte az intézmény a Facebook-oldalán.

Mint írják, a hálapénz kivezetését a debreceni szülészeti klinika vezetése és minden munkatársa különösen fontosnak tartja. Ennek érdekében 2021. január 1-től több változást indítottunk el, ennek egyik eleme a a „fogadott” orvos és szülésznő rendszernek felfüggesztése.

Hangsúlyozzák, hogy nem a szülészeti klinika, a debreceni Klinikai Központ vagy a Debreceni Egyetem vezetésének az utasításáról van szó, hanem a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika kollektívájának egyöntetű döntéséről.

„Minden változásra azonnal reagálunk a továbbiakban is, és amint átlátható és tiszta, a hálapénz gyanúját sem feltételező rendszer alakul ki, úgy természetesen ismét lehetőséget teremtünk a választott orvossal történő szülésre. Egyúttal minden várandóst biztosítunk arról, hogy ellátása a legmagasabb szakmai színvonalon és odafigyeléssel fog történni” - írják a közleményben.

Mint ismert, a jelentős orvosbéremelés, a hálapénz tiltásával január elsején lépett hatályba. A béremelés 2021. január 1-jén kezdődött és 2023-ig tart, érinti az orvosokat, szakorvosokat, fogorvosokat, szakfogorvosokat, gyógyszerészeket, szakgyógyszerészeket, továbbá a kormányrendeletben meghatározott munkakörben foglalkoztatott, egyéb, nem egészségügyi végzettséggel egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatottakat.

Az egészségügyi dolgozók a mindenkori minimálbér havi összegének 5 százalékát meg nem haladó értékű ajándékot fogadhatnak csak el a betegtől. Aki hálapénzt ad vagy fogad el, akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

(Forrás: Dehir)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...