2022. szeptember 15., csütörtök

Kézjelekből is értenek majd a kormányhivatal dolgozói Hevesben

 Megszólalni sem feltétlenül kell a kormányablakokban ezután. Jelelni tanulnak az ügyintézők.



A fogyatékos emberek életkörülményeinek javítását, társadalmi befogadását és esélyegyenlőségük biztosítását célul kitűző Országos Fogyatékosságügyi Program végrehajtása részeként az év végére minden kormányablakban legalább két ügyintéző tud majd jelnyelven kommunikálni a hallássérült ügyfelekkel - írta a heol.hu.

A Heves Megyei Kormányhivatal tájékoztatásából kiderült, a megyében is zajlik a kommunikációs akadálymentesítés. A járási hivatalok tíz munkatársa kezdte meg a napokban a jelnyelvi képzést. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével történő együttműködésnek köszönhetően tartják meg a három hónapos tanfolyamot, hetente egy képzési nappal. A résztvevő ügyintézők alapszintű jelnyelvi ismeretekre tesznek szert.

Így az év végére a kilenc Heves megyei kormányablak 19 ügyintézője tud majd jelnyelvi kommunikációval kiegészített segítséget nyújtani a hallássérült ügyfeleknek.

(Forrás:weborvos.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...