2019. április 15., hétfő

Újabb részletek: gyerekrablás áldozata lett az eltűnt albínó színésznő?

A súlyosan látássérült 17 éves színésznő, Moldován Kató ismét elszökött, avagy ahogyan azt hivatalos gyámja, Böjte Csaba gondolja: elrabolták.

Gyermekrablás áldozata lenne Moldován Katalin? A Kivégzés című, nagysikerű magyar film főszereplője januárban eltűnt, ezután március végén ismét. És, ha ez önmagában nem lenne elég, az albínó lány emellett súlyosan látássérült, hónapok óta a Vakok Állami Intézetében tanul, nemsokára ugyanis teljesen elveszti a szeme világát. Kató sokáig élt a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál Erdélyben, hivatalos gyámja azóta is Böjte Csaba. A szerzetest a Story kereste meg a fiatallal kapcsolatban:

„Azt gondolom, a rendőrséget kellene kérdezni. Sajnos, mi nem tudunk róla semmit. Úgy gondolom, azt a komolytalan felnőttet kellene előkeríteni, aki egy ilyen kiskorú gyermeket dugdos. Ez gyakorlatilag gyermekrablás. Szerintem Kati otthon ül annál az embernél, és nem teszi ki a lábát az utcára" – mondta a férfi, aki többször is szerepelt a fiatallal együtt nyilvános istentiszteleten.

A nevelőapa, Végh Imre is hasonlóan tanácstalan a fiatal színésznővel kapcsolatban. Két és fél éves korában vette magához feleségével a lányt, két évig nevelték, majd ezután is sűrűn látogatták.

„A rendőrség akkor szólt róla utoljára, amikor hónapok után pár napja megtalálták a Nyugati pályaudvarnál. Akkor visszavitték a Vakok Állami Intézetébe, de onnan is megszökött. Tőlem is elszökött januárban, amikor látogatóban volt nálunk. Nem akart ugyanis visszamenni az erdélyi intézetbe. Sajnálom, hogy ezt az utat választotta. Nagyon aggódom érte, várom haza" – mondta a férfi.

Ha bárki felismeri Katalint, ne habozzon értesíteni a rendőrséget! A lány a korábbi körözési adatok szerint körülbelül 165 centiméter magas, fehér bőrű, fehér hajú, fehér szempillájú, szemüveges. Bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111-es számán, vagy a központi segélyhívók tárcsázásával tehet.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...