2020. május 30., szombat

Júniusban még ingyen utazhatnak a DKV járatain az egészségügyi, a szociális, a rendvédelmi és a honvédelmi dolgozók

Emellett a parkolás is ingyenes marad az egész hónapban a város közterületein.
Fotó: Dehir.hu

Debrecen városvezetése április elején döntött arról, hogy akkortól ingyen utazhatnak a DKV összes buszán, villamosán és troliján a város közigazgatási területén munkát végző egészségügyi, szociális, rendvédelmi és honvédelmi területen dolgozók, így köszönve meg a munkájukat a járvány idején. Hogy ezt a kedvezményt hogyan lehet igénybe venni, arról itt olvashatnak. A Dehir.hu-nál egyre több érintett érdeklődik arról, hogy júniusban is ingyen utazhatnak-e még. Nos, a kedvezményt úgy hirdették meg, hogy a díjmentes utazás a veszélyhelyzet megszűnése hónapjának végéig vehető igénybe.

A kormány a napokban benyújtott tervezete szerint a veszélyhelyzetet június 20-án szüntetik meg, azaz az a Debrecenben egészségügyi, szociális, rendvédelmi és honvédelmi dolgozók június végéig DKV-zhatnak ingyen.

Az ingyenes parkolás is marad

Ugyancsak április elején jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ingyenessé teszik a közterületi parkolást Magyarországon.   

- A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem, vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése - fogalmazott akkor a kormányfő. 
Fotó: Dehir.hu

A kormány rendelettervezete szerint az ingyenes parkolás nem szűnik meg a veszélyhelyzet megszüntetésének a napján, hanem annak határideje július elseje lesz.

Debrecenben jelenleg is fizetni kell a parkolásért a mélygarázsokban (szombaton újra megnyitott a nagyerdei is), a Jászai téri Városközpont, valamint a repülőtéri parkolóban, ezekre ugyanis nem vonatkozik a rendelet.

A debreceni fizető parkolókat üzemeltető DV Parking Kft. április elején azt jelezte, a bérlettel rendelkező autósok számára, a tulajdonos önkormányzattal egyeztetve, a veszélyhelyzet végét követően vizsgálják meg a kompenzáció lehetőségét

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...