2020. június 3., szerda

Állami gondozott hajdú-bihari gyerekeket támogat a járványhelyzetben egy üzletlánc

Hat tonna tartós élelmiszerrel érkezett Hajdú-Bihar megyébe a Coop Segélykamionja. Az üzletlánc ezzel több mint ötszáz, különleges ellátást igénylő gyermeket támogat. A szállítmányt szerdán adták át a Debreceni Reménysugár 1. számú Gyermekotthonában.
Fotó:Dehir.hu

A Lolka és Bolka lakásotthonokban élő gyerekek is kaptak abból az adományból, ami a Coop Segélykamionjával érkezett szerdán Hajdú-Biharba. Hat tonna élelmiszert osztanak szét 540 állami gondozásban élő, különleges ellátást igénylő gyermeknek a megyében.

- Az így felszabaduló pénzeszközöket, ami a nyersanyagnormából felszabadul, azt az intézmények más célokra tudják költeni, például ami a gyermekek épülését, tanulását, oktatását szolgálja – mondta Verdó György, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltségének igazgatója.
Fotó:Dehir.hu

A gyerekek kíváncsian bontották ki a csomagot, amit jelképesen adtak át nekik. Az élelmiszerlánc 2011-ben indított támogatási programot. A Segélykamion idén 19 megyében 25 millió forint értékben 87 tonna élelmiszert juttat el több mint 8200 gyermeknek.

- A Coop gazdasági csoport azt gondolja, hogy annak a közösségnek, amellyel együtt éli meg mindennapjait, afelé felelősséggel is tartozik, és azt gondoljuk, hogy segítenünk kell egymáson. Különösen segítenünk kell azokon a csoportokon, akik nehézségekkel küszködnek – hangsúlyozta Gáll Zoltán, a CO-OP Hungary Zrt. ügyvivő testületének tagja.

Az adomány az üzletlánc saját márkás termékeit tartalmazza, amik főként hazai forrásból származnak. A kamion holnap Miskolcra és Egerbe szállít élelmiszereket.

A teljes riport az alábbi videóban tekinthető meg:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Halált és látásvesztést is okozott egy szemcsepp

Egy Indiában gyártott szemcsepp legalább 55 embernél váltott ki bakteriális eredetű szemfertőzést az Egyesült Államokban. Veszélyes egészség...